logo Paraulesque


Paraules i trifelis

<-- Pàgina inicial

Definició de trifelio o anomenats popularment "monjamón" o "jamónja":
Els trifelis no estan reconeguts oficialment per cap associació linguistica, tot i que des nens ens adonem que algunes paraules al pronunciar de manera contínua i ràpida, apareixen altres paraules. Un exemple típic és la paraula "jamón" que quan es diu "jamónjamónjamónja ..." apareix la paraula "monja". En definitiva, són jocs de paraules per passar una estona divertida sense cap altra pretensió.

Per exemple, si vols veure trifelis com "monjamónjamón", clica a la "M":

A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z

Amb els nostres enormes llistats de paraules hem recollit gairebé tots els possibles trifelios que hi ha en llengua espanyola utilitzant permutacions i una mica d'intel·ligència artificial.

En un article en castellà sobre trifelis classificaven aquest tipus de paraules com "trifelios simples "i "trifelios purs" (en funció de si tenen dues síl·labes o tres síl·labes), de manera que el típic "monjamón" o "magomagoma" són trifelios simples (tenen dues síl·labes) i el "adiòs" en castellà son pronunciats com "adiosadiosadiosa" (adéu i deessa) són els anomenats trifelis purs (per tenir tres síl·labes).

<-- Pàgina inicial

© paraulesque.com